MediaWatch

Regeringen undersøger e-handlens kompetencebehov

Forskningsminister Birte Weiss finder det vigtigt, at der bliver skabt et overblik over de krav til nye kompetencer, som Internethandelen stiller til virksomhedernes medarbejdere. Ifølge Weiss har der allerede tegn på, at der bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft i branchen.

Derfor har Erhvervsministeriet og Forskningsministeriet taget initiativ til at få undersøgt, hvilke nye krav der er tale om. Behovene søges defineret via et on-line spørgeskema på hjemmesiden www.e-fokus.dk, hvor virksomhederne kan oplyse om deres behov.

Den fremgangsmåde tror formanden for Foreningen af Dansk Internethandel (FDIH) Gert Birnbacher imidlertid ikke meget på. Ifølge Børsen mener Birnbacher ikke at virksomhederne er i stand til at definere deres egne behov, fordi de ikke engang ved, hvad de har behov for. Den slags bør ske gennem erfa-grupper – en metode som allerede i vid omfang benyttes af branchens virksomheder.

Formanden for FDIH finder det i stedet langt vigtigere, at regeringen koncentrerer sig om at få digitaliseret undervisningssystemet. Den udvikling mener Birnbacher går alt for langsomt, og derfor har Internetbranchen været nødt til at arrangerer sine egne kurser, som altid er overbookede.

Resultaterne af undersøgelsen bliver offentliggjort sidst i april 2000 i form af et idékatalog med forslag til, hvad medarbejdere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre organisationer kan gøre for at kompetencebehovene bliver imødekommet.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs