MediaWatch

Regeringen undersøger e-handlens kompetencebehov

Forskningsminister Birte Weiss finder det vigtigt, at der bliver skabt et overblik over de krav til nye kompetencer, som Internethandelen stiller til virksomhedernes medarbejdere. Ifølge Weiss har der allerede tegn på, at der bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft i branchen.

Derfor har Erhvervsministeriet og Forskningsministeriet taget initiativ til at få undersøgt, hvilke nye krav der er tale om. Behovene søges defineret via et on-line spørgeskema på hjemmesiden www.e-fokus.dk, hvor virksomhederne kan oplyse om deres behov.

Den fremgangsmåde tror formanden for Foreningen af Dansk Internethandel (FDIH) Gert Birnbacher imidlertid ikke meget på. Ifølge Børsen mener Birnbacher ikke at virksomhederne er i stand til at definere deres egne behov, fordi de ikke engang ved, hvad de har behov for. Den slags bør ske gennem erfa-grupper – en metode som allerede i vid omfang benyttes af branchens virksomheder.

Formanden for FDIH finder det i stedet langt vigtigere, at regeringen koncentrerer sig om at få digitaliseret undervisningssystemet. Den udvikling mener Birnbacher går alt for langsomt, og derfor har Internetbranchen været nødt til at arrangerer sine egne kurser, som altid er overbookede.

Resultaterne af undersøgelsen bliver offentliggjort sidst i april 2000 i form af et idékatalog med forslag til, hvad medarbejdere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre organisationer kan gøre for at kompetencebehovene bliver imødekommet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs