MediaWatch

TV2 trækker Tele Danmark i retten

TV2 kan ikke acceptere, at Tele Danmark står som ejer af den danske radio-og tv-infrastruktur, skriver Ingeniøren.

Sagen kører som en lukket voldgiftssag, og derfor er det ikke muligt at få oplyst, hvor sagen er anlagt, eller hvem der er dommer.

Økonomidirektør i TV2, Peter Parbo, bekræfter, at tv-stationen for et halvt år siden har anlagt sag mod Tele Danmark. Han afviser at beskrive sagens præcise indhold, men efter hans mening har Tele Danmark fået penge for TV2's del af sendenettet, som består af 16 hoved- og 21 hjælpesendere opført i 1988-89. - Vi har betalt 574 mio. kr., så vi skylder dem ikke længere noget, siger Peter Parbo.

Knud Erik Skouby, der leder Center for Tele-information på DTU, vurderer, at den årelange strid nu er endt som voldgiftssag, fordi TV2 ønsker klarhed over ejerforholdene, før der investeres i digital sendeteknik. Som situationen er nu, kan TV2 risikere kun at stå med brugsretten til eksisterende anlæg, og så vil nye investeringer være spildt.

Medieforsker Frands Mortensen, Aarhus Universitet, har gennem en årrække fulgt uroen. Han er oprørt over, at sendenettet var med i handelen, da Tele Danmark blev solgt til det amerikanske teleselskab Ameritech i 1997. - Det er en skandale, at sendenettet ejes af en amerikansk virksomhed. Det burde ligge i et nationalt sendeselskab, hvor alle parter har en del, siger han. Tele Danmark bekræfter sagsanlægget, men afviser at kommentere Ingeniørens oplysninger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs