MediaWatch

Beskæftigelsesvækst i IT- og telebranchen

Greens har undersøgt otte delbrancher indenfor serviceindustrien og opdelt dem i 23 udvalgte delgrupper. Undersøgelsen viser ifølge Børsen, at den højeste vækst i beskæftigelsen har været indenfor delbranchen databehandlingsvirksomhed, hvor antallet er steget med 71 procent gennem de sidste fire år til 4.554 ansatte.

Det har affødt et behov for IT-konsulenter, hvorfor denne gruppe på i alt 97 virksomheder også er steget med 83 procent fra 1.780 ansatte i 1995 til 3.259 ved udgangen af 1998. Området ”konsulentvirksomhed vedrørende hardware" er steget med 117 procent.

En stor del af af den samlede vækst i beskæftigelsen indenfor servicebranchen stammer desuden fra undergruppen ”Reklame- og markedsføringsbureauer”, hvor 67 virksomheder har bidraget med en stigning på 59 procent til 1157 ansatte. I denne gruppe er hver tredje virksomhed så hurtigtvoksende, at de er med i Børsens Gazelle-undersøgelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs