MediaWatch

Beskæftigelsesvækst i IT- og telebranchen

Greens har undersøgt otte delbrancher indenfor serviceindustrien og opdelt dem i 23 udvalgte delgrupper. Undersøgelsen viser ifølge Børsen, at den højeste vækst i beskæftigelsen har været indenfor delbranchen databehandlingsvirksomhed, hvor antallet er steget med 71 procent gennem de sidste fire år til 4.554 ansatte.

Det har affødt et behov for IT-konsulenter, hvorfor denne gruppe på i alt 97 virksomheder også er steget med 83 procent fra 1.780 ansatte i 1995 til 3.259 ved udgangen af 1998. Området ”konsulentvirksomhed vedrørende hardware" er steget med 117 procent.

En stor del af af den samlede vækst i beskæftigelsen indenfor servicebranchen stammer desuden fra undergruppen ”Reklame- og markedsføringsbureauer”, hvor 67 virksomheder har bidraget med en stigning på 59 procent til 1157 ansatte. I denne gruppe er hver tredje virksomhed så hurtigtvoksende, at de er med i Børsens Gazelle-undersøgelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs