MediaWatch

Svenskerne vil etablere trådløst net i Danmark

Sammen vil den svenske Internet-koncern og investeringsselskabet St. Frederikslund Venture, som ejes at Carly Gry-grundlæggeren Klaus Helmersen, etablere et trådlåst net, som kan forsyne danskere i hele landet med telefoni og Internet.

Ifølge Børsen kommer etableringen til at ske gennem det nystiftede datterselskab Arrowhead Access, som allerede vil starte med at tilbyde kunder i Københavnsområdet den nye tjeneste i løbet af marts måned. Herefter kommer det til at gå stærkt med udbredelsen i resten at landet.

Arrowhead Acces regner med at starte op i en ny by hver 10 dag, og efter omkring et halvt år, regner selskabet med at være landsdækkende. Arrowhead har siden november sidste år udbudt tjenesten i Sverige, og siden da er de nået op på omkring 1.500 kunder alene i Malmø.

Det svenske moderselskab omsatte for omkring 150 millioner kroner i 1999. Virksomheden kalkulerer med en vækstrate på 1000 procent hver tiende måned.
Den ny trådløse bredbåndstjeneste i Danmark starter op med en hastighed på omkring 64 mbps. Prisen bliver en fast månedlig afgift på omkring 2000 kroner, hvor installationen er gratis.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs