MediaWatch

Fokus på WAP i de kommende år

WAP har hidtil været en ide og en fremtidsvision, som teknologiudviklere og Internet-guruer har fantaseret om anvendelsesmuligheder for. En lang række tjenester bliver i øjeblikket udbudt i testversioner, men indenfor det kommende år vil de virksomheder, som er længst fremme med udvikling af løsninger til WAP, skille sig ud fra den øvrige IT- og Internetbranche.

Børsanalytiker med speciale i tele-aktier, Peter N. Moltke fra Gudme Raaschou vurderer at fokus i år 2000 bliver på de virksomheder der beskæftiger sig med WAP og det mobile Internet, skriver Computerworld.

Det endelige gennembrud blandt den brede offentlighed vil imidlertid først komme omkring år 2002 vurderer tele-analytikeren. Endnu er hastigheden på det nuværende mobilnet ikke høj nok til, at tjenesteudbydere og erhvervsvirksomheder kan udbyde effektive services. Det problem vil imidlertid være løst i løbet af et par år, når der er blevet etableret et højhastighedsnet til mobiltelefoni, og så vil der for alvor komme gang i udbredelsen.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs