MediaWatch

Telenor sælger option til BT

Transaktionen forventes gennemført i løbet af januar 2001 og indebærer en samlet likviditetstilførsel til Telenor på lidt over 20 milliarder norske kroner, som hovedsagelig vil gå til nedbringelse af lån, meddeler Telenor.

Dette inkluderer omkring 13 milliarder norske kroner for Telenors ejerandel og omkring syv milliarder ved tilbagebetaling af lån givet fra Telenor til Viag Interkom. Afhændelsen vil give Telenor en regnskabsmæssig gevinst på i overkant af 10 milliarder norske kroner før skat.

Hele arrangementet grunder i en aftale fra august, hvor British Telecom overtog en andel på 45 procent i Viag Interkom fra tyske Eon, der er en fusion mellem Viag og Veba. British Telecom ejede allerede i forvejen 45 procent af Viag Interkom, der er Tysklands mindste mobiloperatør, og Telenor ejede 10 procent.

Ifølge aftalen fik Telenor en put-option på at sælge sin andel til British Telecom, som Telenor nu udnytter, og dermed yderligere presser det i forvejen gældstyngede British Telekom.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs