MediaWatch

Nye regler om domæneregistrering

I dag findes der talrige eksempler på virksomheder som er kommet i klemme med registrering af deres domænenavne. Hurtige domænehajer er kommet dem i forkøbet, og afkræver nu virksomhederne urimelige høje priser for at overdrage dem navnene.

Virksomhedernes eneste muligheder er enten at betale de priserne eller indbringe sagerne for domstolene, hvilket ofte vil være en langsommelig og dyr proces.

Det vil Dansk Internet Forum (DIFO), som har ansvaret for .dk-domænet, nu have lavet om på. Sammen med en række andre nye regler for administration af .dk-domænet vil DIFO have etableret et klagenævn, hvortil virksomheder kan indbringe sager om domænenavne, så de slipper for at skulle igennem langsommelige og kostbare retsager om at få overdraget retten.

Af de øvrige regler vil DIFO:

- ophæve den tidligere regel om, at man skal være medlem af en forening for at kunne udbyde domæner, og i stedet indføre en teknisk validering af anmeldervirksomheder.

- indføre et effektivt krav om ibrugtagning af registrerede domæner

- hæve årsgebyret for domæneregistreringen fra 0 til 40 kroner

DIFO har forud for den endelige vedtagelse af reglerne indkaldt til en offentlig høring om emnet, som afholdes den 21. februar.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs