MediaWatch

Nye regler om domæneregistrering

I dag findes der talrige eksempler på virksomheder som er kommet i klemme med registrering af deres domænenavne. Hurtige domænehajer er kommet dem i forkøbet, og afkræver nu virksomhederne urimelige høje priser for at overdrage dem navnene.

Virksomhedernes eneste muligheder er enten at betale de priserne eller indbringe sagerne for domstolene, hvilket ofte vil være en langsommelig og dyr proces.

Det vil Dansk Internet Forum (DIFO), som har ansvaret for .dk-domænet, nu have lavet om på. Sammen med en række andre nye regler for administration af .dk-domænet vil DIFO have etableret et klagenævn, hvortil virksomheder kan indbringe sager om domænenavne, så de slipper for at skulle igennem langsommelige og kostbare retsager om at få overdraget retten.

Af de øvrige regler vil DIFO:

- ophæve den tidligere regel om, at man skal være medlem af en forening for at kunne udbyde domæner, og i stedet indføre en teknisk validering af anmeldervirksomheder.

- indføre et effektivt krav om ibrugtagning af registrerede domæner

- hæve årsgebyret for domæneregistreringen fra 0 til 40 kroner

DIFO har forud for den endelige vedtagelse af reglerne indkaldt til en offentlig høring om emnet, som afholdes den 21. februar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs