MediaWatch

Udsigt til mere venture-kapital

En af disse investorer er den skotske Allan MacKay fra venture-selskabet 3i Group, som i går besøgte IT-konferencen i Falkoner Centeret.

MacKay mener, at Danmark er et særdeles interessant land for venture-kapitalister, fordi det langt fra er mættet med Internetselskaber, som for eksempel Tyskland og Holland allerede er. MacKay vurderer, at der mindst er plads til syv-otte hundrede nye firmaer, og dem vil blandt andet han gerne være med til at udvikle.

Et andet af de forhold ved Danmark, som gør landet attraktivt, er de kulturelle værdier, påpeger MacKay. Danmark såvel som de øvrige skandinaviske lande har netop den tradition for fleksibilitet på arbejdsmarkedet, som gør det lettere at udvikle de nye Internetfirmaer.

Også konferencens medarrangør, IT-brancheforeningen, fornemmer at Danmark er kommet til et vendepunkt med hensyn til udlandets interesse i IT-virksomhederne. IT-brancheforeningen vil sammen med konferencens anden arrangør. 2M Invest, tage initiativ til at samle de 10-12 største venture-selskaber i Danmark, med henblik på at sætte fart under investeringerne i de mange uopdagede danske IT- og Internetvirksomheder.

Et af grundene til, at der stadigvæk er et stort udækket behov for venture-kapital i mange danske udviklingsfirmaer indenfor IT og Internet, er, at Danmark ikke har så mange risikovillige private velhavere, ligesom der også mangler en velfungerende light-børs, som for eksempel Neuer Markt i Tyskland og Nasdaq i USA. Førstnævnte forhold kan let komme til at vende, såfremt de udenlandske venturekapitalister gør alvor af deres intentioner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs