MediaWatch

Udsigt til mere venture-kapital

En af disse investorer er den skotske Allan MacKay fra venture-selskabet 3i Group, som i går besøgte IT-konferencen i Falkoner Centeret.

MacKay mener, at Danmark er et særdeles interessant land for venture-kapitalister, fordi det langt fra er mættet med Internetselskaber, som for eksempel Tyskland og Holland allerede er. MacKay vurderer, at der mindst er plads til syv-otte hundrede nye firmaer, og dem vil blandt andet han gerne være med til at udvikle.

Et andet af de forhold ved Danmark, som gør landet attraktivt, er de kulturelle værdier, påpeger MacKay. Danmark såvel som de øvrige skandinaviske lande har netop den tradition for fleksibilitet på arbejdsmarkedet, som gør det lettere at udvikle de nye Internetfirmaer.

Også konferencens medarrangør, IT-brancheforeningen, fornemmer at Danmark er kommet til et vendepunkt med hensyn til udlandets interesse i IT-virksomhederne. IT-brancheforeningen vil sammen med konferencens anden arrangør. 2M Invest, tage initiativ til at samle de 10-12 største venture-selskaber i Danmark, med henblik på at sætte fart under investeringerne i de mange uopdagede danske IT- og Internetvirksomheder.

Et af grundene til, at der stadigvæk er et stort udækket behov for venture-kapital i mange danske udviklingsfirmaer indenfor IT og Internet, er, at Danmark ikke har så mange risikovillige private velhavere, ligesom der også mangler en velfungerende light-børs, som for eksempel Neuer Markt i Tyskland og Nasdaq i USA. Førstnævnte forhold kan let komme til at vende, såfremt de udenlandske venturekapitalister gør alvor af deres intentioner.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs