MediaWatch

Flere vil kunne se DR2

I dag kan 71 procent af danskerne modtage DR 2. Det tal vil nu stige til 80 procent. I første omgang er det seere i byerne Hadsund, Silkeborg, Esbjerg, Kalundborg, Slagelse, Nakskov, Køge, Rønne, Storkøbenhavn samt efter planerne formentlig også Mariager

Udvidelsen kommer, efter at Kulturministeriet og Telestyrelsen har indgået en aftale, som giver DR tilladelse til at benytte en række lokale kanaler til at sende DR 2 på. Aftalen betyder, at de 400.000 nye seere vil kunne modtage DR 2 via jordbaserede sendere enten ved hjælp af eksisterende antenner eller ved at anskaffe sig en ny UHF- eller VHF-antenne.

Hvem der helt præcist i de 11 byer og byområder kommer til at kunne modtage DR 2, er det svært for DR at oplyse lige nu. For ud over selve senderne har landskabet også betydning for, hvor godt den enkelte kan modtage DR 2 i lokalområdet.

Men efterhånden som senderne bliver gjort teknisk parate i de enkelte lokalområder, vil DR hurtigst muligt oplyse seerne om, hvornår de enkelte sendere starter, og hvilke kanaler de vil sende på. Også radio/TV- og antennefirmaer vil blive grundigt orienteret, så disse vil kunne vejlede seere lokalt, skriver Ritzau.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Seneste nyt

Se flere jobs