MediaWatch

Flere vil kunne se DR2

I dag kan 71 procent af danskerne modtage DR 2. Det tal vil nu stige til 80 procent. I første omgang er det seere i byerne Hadsund, Silkeborg, Esbjerg, Kalundborg, Slagelse, Nakskov, Køge, Rønne, Storkøbenhavn samt efter planerne formentlig også Mariager

Udvidelsen kommer, efter at Kulturministeriet og Telestyrelsen har indgået en aftale, som giver DR tilladelse til at benytte en række lokale kanaler til at sende DR 2 på. Aftalen betyder, at de 400.000 nye seere vil kunne modtage DR 2 via jordbaserede sendere enten ved hjælp af eksisterende antenner eller ved at anskaffe sig en ny UHF- eller VHF-antenne.

Hvem der helt præcist i de 11 byer og byområder kommer til at kunne modtage DR 2, er det svært for DR at oplyse lige nu. For ud over selve senderne har landskabet også betydning for, hvor godt den enkelte kan modtage DR 2 i lokalområdet.

Men efterhånden som senderne bliver gjort teknisk parate i de enkelte lokalområder, vil DR hurtigst muligt oplyse seerne om, hvornår de enkelte sendere starter, og hvilke kanaler de vil sende på. Også radio/TV- og antennefirmaer vil blive grundigt orienteret, så disse vil kunne vejlede seere lokalt, skriver Ritzau.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs