MediaWatch

Venstre foreslår engelske regler

Et forbud vil først og fremmest ramme TV2, fordi de andre kanaler kan sende fra London, en mulighed som TV2 ikke har. Venstres medieordfører Jens Rohde vender sig i erhvervsbladet imod et forbud mod TV-reklamer målrettet børn.

- Befolkningen og annoncørernes holdninger overrasker mig ikke, jeg er imod et forbud mod TV-reklamer for børn, det ville bare flytte flere penge ud af landet.

- Men det kan derimod være en god ide, hvis vi implementerer de britiske regler, som er nogen af de bedste I Europa, siger han.

I fjerde kvartal sidste år udførte I&A Opinion en undersøgelse for TVDanmark, af forældre og deres børnens holdning til TV-reklamer, og den konkluderede:

- Overordnet set må det siges, at tanken om at forbyde TV-reklamer for børn før og efter børne TV-programmer er et forslag, der kommer meget på tværs af adfærd og holdninger i danske børnefamilier, herunder blandt danske børn i alderen fem-12 år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs