MediaWatch

Telebranchen kritiserer ny telelov

Forskningsministeren fremlagde i december et første lovudkast til en ny telelov for folketinget. Det forslag er i øjeblikket til høring blandt branchens repræsentanter, og de har nu valgt og stå frem, endda før svarfristens udløb den 25. januar, og give deres holdninger til kende.

Telebranchen kritiserer først og fremmest det nye lovforslag for at indeholde alt for mange bemyndigelser for ministeren, og det giver ministeren mulighed for at gribe ind på teleområdet når som helst.

Direktør Tom Toksverd fra Dansk Industris branchefællesskab for IT- og Teleindustri (ITEK) mener ifølge Børsen, at motivet med lovudkastet er at give alt magt til ministeren. I stedet mener ITEK at magten burde blive i sektoren, for eksempel under et uafhængig organ efter samme model som Konkurrencerådet.

Mobilix’ direktør Moniqui Moullé-Zetterstrøm kan godt følge ministerens tankegang. Moullé-Zetterstrøm mener, at det er vigtigt at have en stærk myndighed, med beføjelser til straks og gribe ind overfor branchen. Den politik følger de franske regering, hvilket Mobilix’ moderselskab France Telecom ofte har fået at føle.

Mere fra MediaWatch

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Seneste nyt

Se flere jobs