MediaWatch

Telebranchen kritiserer ny telelov

Forskningsministeren fremlagde i december et første lovudkast til en ny telelov for folketinget. Det forslag er i øjeblikket til høring blandt branchens repræsentanter, og de har nu valgt og stå frem, endda før svarfristens udløb den 25. januar, og give deres holdninger til kende.

Telebranchen kritiserer først og fremmest det nye lovforslag for at indeholde alt for mange bemyndigelser for ministeren, og det giver ministeren mulighed for at gribe ind på teleområdet når som helst.

Direktør Tom Toksverd fra Dansk Industris branchefællesskab for IT- og Teleindustri (ITEK) mener ifølge Børsen, at motivet med lovudkastet er at give alt magt til ministeren. I stedet mener ITEK at magten burde blive i sektoren, for eksempel under et uafhængig organ efter samme model som Konkurrencerådet.

Mobilix’ direktør Moniqui Moullé-Zetterstrøm kan godt følge ministerens tankegang. Moullé-Zetterstrøm mener, at det er vigtigt at have en stærk myndighed, med beføjelser til straks og gribe ind overfor branchen. Den politik følger de franske regering, hvilket Mobilix’ moderselskab France Telecom ofte har fået at føle.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs