Telebranchen kritiserer ny telelov

MediaWatch

Forskningsministeren fremlagde i december et første lovudkast til en ny telelov for folketinget. Det forslag er i øjeblikket til høring blandt branchens repræsentanter, og de har nu valgt og stå frem, endda før svarfristens udløb den 25. januar, og give deres holdninger til kende.

Telebranchen kritiserer først og fremmest det nye lovforslag for at indeholde alt for mange bemyndigelser for ministeren, og det giver ministeren mulighed for at gribe ind på teleområdet når som helst.

Direktør Tom Toksverd fra Dansk Industris branchefællesskab for IT- og Teleindustri (ITEK) mener ifølge Børsen, at motivet med lovudkastet er at give alt magt til ministeren. I stedet mener ITEK at magten burde blive i sektoren, for eksempel under et uafhængig organ efter samme model som Konkurrencerådet.

Mobilix’ direktør Moniqui Moullé-Zetterstrøm kan godt følge ministerens tankegang. Moullé-Zetterstrøm mener, at det er vigtigt at have en stærk myndighed, med beføjelser til straks og gribe ind overfor branchen. Den politik følger de franske regering, hvilket Mobilix’ moderselskab France Telecom ofte har fået at føle.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også