MediaWatch

TV-stationer havde succes med sport

DR sendte i søndags for anden gang Sportssøndag, som er flyttet fra lørdag på grund af vigende seertal og TV2s konkurrerende håndbold-sendeflade. I søndags skulle det vise sig at være den helt rigtige satsning, da fjernsyns-Danmark åbenbart var til sport og herrehåndbold. Således så 433.000 seere de danske håndboldherrer tabe knebent til Sverige.

Det var næsten halvdelen af alle danske TV-seere på det tidspunkt. TV2 kunne på en konkurrencefri og lang sportslørdag notere sig bemærkelsesværdige høje seertal sidst på eftermiddagen. 457.000 så anden halvleg af håndboldkampen Skovbakken-Viborg. Det højeste seertal siden stationen indførte fast lørdagshåndbold i marts sidste år.

På TvDanmark tog programdirektør Paul Gazan de store gloser i brug, skriver Berlingske Tidende. Stationen kunne notere sig 218.000 seere i gennemsnit til Fight Night, mens hele 328.000 seere så Brian Nielsen gå i brædderne og rejse sig igen kort før midnat. Kun 55 procent af de danske TV-seeren kan modtage TvDanmark. Så programdirektørens ordvalg: "Jeg er en meget glad mand i dag," var ikke ligefrem uventet fra den kant i går. TV3 var ikke i alvorlig sportskamp i weekenden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs