MediaWatch

TV-stationer havde succes med sport

DR sendte i søndags for anden gang Sportssøndag, som er flyttet fra lørdag på grund af vigende seertal og TV2s konkurrerende håndbold-sendeflade. I søndags skulle det vise sig at være den helt rigtige satsning, da fjernsyns-Danmark åbenbart var til sport og herrehåndbold. Således så 433.000 seere de danske håndboldherrer tabe knebent til Sverige.

Det var næsten halvdelen af alle danske TV-seere på det tidspunkt. TV2 kunne på en konkurrencefri og lang sportslørdag notere sig bemærkelsesværdige høje seertal sidst på eftermiddagen. 457.000 så anden halvleg af håndboldkampen Skovbakken-Viborg. Det højeste seertal siden stationen indførte fast lørdagshåndbold i marts sidste år.

På TvDanmark tog programdirektør Paul Gazan de store gloser i brug, skriver Berlingske Tidende. Stationen kunne notere sig 218.000 seere i gennemsnit til Fight Night, mens hele 328.000 seere så Brian Nielsen gå i brædderne og rejse sig igen kort før midnat. Kun 55 procent af de danske TV-seeren kan modtage TvDanmark. Så programdirektørens ordvalg: "Jeg er en meget glad mand i dag," var ikke ligefrem uventet fra den kant i går. TV3 var ikke i alvorlig sportskamp i weekenden.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs