MediaWatch

Kommissær vil fremme e-handel

Den ansvarlige kommissær for industripolitik og informationssamfundet mødtes mandag i Danmark med Erhvervsministeren og Forskningsministeren samt en række brancherepræsentanter. Emnet var videnssamfundets muligheder og krav om udvikling, nytænkning, standardisering samt konkurrencedygtighed, skriver Børsen.

E-handel er vigtig for konkurrenceevnen, beskæftigelsen og den sociale udvikling, og derfor vil Kommissæren have gennemført en række tiltag som kan fremme den, og desuden bør teleområdet yderligere liberaliseres, så priserne kan komme ned.

Erhvervsminister Pia Gjellerup mener, at Danmark er for langsom til at udnytte mulighederne i den digitale økonomi. Årsagen hertil kan blandt andet være manglende iværksætterlyst og en for tung og indviklet lovgivning, som en mulig årsag hertil.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs