MediaWatch

Tele Danmark vil kontrollere Belgacom

I dag kontrolleres Belgacom af den belgiske regering Belgacom, der ejer 50 procent plus to aktier. De resterende cirka 50 procent ejes af ADSB-konsortiet, der er et samarbejde mellem Tele Danmark, Singapore Telecom og nogle finansielle investorer. Tele Danmark’s ejerskab er på 16,5 procent.

Selvom Tele Danmark i dag har en omfattende indflydelse i Belgacom gennem moderselskabet SBC Communications, så ønsker man alligevel at få den kontrollerende magt. Belgacom er Tele Danmarks største enkeltstående udenlandsinvestering med en skønnet værdi på mellem 10 og 20 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs