MediaWatch

Tele Danmark vil kontrollere Belgacom

I dag kontrolleres Belgacom af den belgiske regering Belgacom, der ejer 50 procent plus to aktier. De resterende cirka 50 procent ejes af ADSB-konsortiet, der er et samarbejde mellem Tele Danmark, Singapore Telecom og nogle finansielle investorer. Tele Danmark’s ejerskab er på 16,5 procent.

Selvom Tele Danmark i dag har en omfattende indflydelse i Belgacom gennem moderselskabet SBC Communications, så ønsker man alligevel at få den kontrollerende magt. Belgacom er Tele Danmarks største enkeltstående udenlandsinvestering med en skønnet værdi på mellem 10 og 20 milliarder kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs