MediaWatch

Internettet presser Microsoft

Den igangværende monopolretsag mod Microsoft-koncernen, som kan risikere at få skæbnesvangre konsekvenser for software-imperiet, er sandsynligvis ikke den eneste årsag til at Bill Gates allerede fratræder som administrerende direktør.

Ej heller er den eneste årsag, at Gates ønsker at hellige sig sin hovedinteresse, nemlig at være arkitekt for softwareudvikling.

Hovedårsagen til den ledelsesmæssige opdeling af ansvarsområderne mellem Bill Gates og den nye koncernchef Steve Ballmer er ifølge iagttagere Internettet. Microsoft’s to topledere har erkendt, at Internettet er på vej til at skabe en hel ny virkelighed for software-koncernen.

Tidligere har Microsoft på grund af sit de facto-monopol kunnet diktere udviklingen, men de forhold vil Internettet og Internet-applikationer ændre radikalt. Det kræver at Gates’s tid afsættes til udelukkende at koncentrere sig om at takle den nye konkurrencesituation.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs