MediaWatch

Internettet presser Microsoft

Den igangværende monopolretsag mod Microsoft-koncernen, som kan risikere at få skæbnesvangre konsekvenser for software-imperiet, er sandsynligvis ikke den eneste årsag til at Bill Gates allerede fratræder som administrerende direktør.

Ej heller er den eneste årsag, at Gates ønsker at hellige sig sin hovedinteresse, nemlig at være arkitekt for softwareudvikling.

Hovedårsagen til den ledelsesmæssige opdeling af ansvarsområderne mellem Bill Gates og den nye koncernchef Steve Ballmer er ifølge iagttagere Internettet. Microsoft’s to topledere har erkendt, at Internettet er på vej til at skabe en hel ny virkelighed for software-koncernen.

Tidligere har Microsoft på grund af sit de facto-monopol kunnet diktere udviklingen, men de forhold vil Internettet og Internet-applikationer ændre radikalt. Det kræver at Gates’s tid afsættes til udelukkende at koncentrere sig om at takle den nye konkurrencesituation.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs