MediaWatch

Internettet presser Microsoft

Den igangværende monopolretsag mod Microsoft-koncernen, som kan risikere at få skæbnesvangre konsekvenser for software-imperiet, er sandsynligvis ikke den eneste årsag til at Bill Gates allerede fratræder som administrerende direktør.

Ej heller er den eneste årsag, at Gates ønsker at hellige sig sin hovedinteresse, nemlig at være arkitekt for softwareudvikling.

Hovedårsagen til den ledelsesmæssige opdeling af ansvarsområderne mellem Bill Gates og den nye koncernchef Steve Ballmer er ifølge iagttagere Internettet. Microsoft’s to topledere har erkendt, at Internettet er på vej til at skabe en hel ny virkelighed for software-koncernen.

Tidligere har Microsoft på grund af sit de facto-monopol kunnet diktere udviklingen, men de forhold vil Internettet og Internet-applikationer ændre radikalt. Det kræver at Gates’s tid afsættes til udelukkende at koncentrere sig om at takle den nye konkurrencesituation.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs