MediaWatch

TV 2 svarer igen på anklager fra TvDanmark

TvDanmark’s direktør, Jesper Sehested Lund har tidligere anklaget TV 2 for at have en konkurrenceforvridende konstruktion, som både er kritisabel og ulovlig. Lund har i samme ombæring rettet en klage over TV 2 til EU-kommissionen.

Peter Parbo er et langt stykke hen af vejen enig med Lund og Børsen i vilkårene for public service-stationer under de aktuelle konkurrencebetingelser, men til gengæld opponerer TV 2-direktøren kraftigt imod påstanden om at TV 2 og TV 2’s konstruktion er konkurrenceforvridende, kritisabel og ulovlig.

Ifølge Parbo er TV 2’s struktur med en blandingsfinansiering med licens og reklamer den helt almindelige finansieringsform blandt public service-stationer i Europa og derfor hverken ulovlig eller konkurrenceforvridende.

Som svar på den klage, som Jesper Sehested Lund har indgivet overfor EU-kommissionen peger Parbo på et særligt protokollat til Amsterdamtraktaten, hvor kommissionen fastslår, at de enkelte lande selv må bestemme, hvordan public service-stationer skal organiseres og finansieres.

Desuden peger Parbo på, at TV 2 og DR næppe er på vej til at blive paranteskanaler, som TvDanmark-direktøren påstår de er, blandt andet som følge af de opskruede priser på rettighederne til de store sportsbegivenheder. Ifølge Tv 2 har de allerede rustet sig til det kommende år, ved at have opnået en lang række rettigheder til film og serier, og desuden svarer han, at TV 2 er førende, når det gælder både rettigheder til sportsbegivenheder samt nyheder, dokumentarudsendelser og dansk underholdning. Desuden er der forhold som indikerer, at rettighedshaverne til sportsbegivenheder er begyndt at prioritere landsdækkende TV-visning højere end visning via satellit- og betalings-TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs