MediaWatch

TV 2 svarer igen på anklager fra TvDanmark

TvDanmark’s direktør, Jesper Sehested Lund har tidligere anklaget TV 2 for at have en konkurrenceforvridende konstruktion, som både er kritisabel og ulovlig. Lund har i samme ombæring rettet en klage over TV 2 til EU-kommissionen.

Peter Parbo er et langt stykke hen af vejen enig med Lund og Børsen i vilkårene for public service-stationer under de aktuelle konkurrencebetingelser, men til gengæld opponerer TV 2-direktøren kraftigt imod påstanden om at TV 2 og TV 2’s konstruktion er konkurrenceforvridende, kritisabel og ulovlig.

Ifølge Parbo er TV 2’s struktur med en blandingsfinansiering med licens og reklamer den helt almindelige finansieringsform blandt public service-stationer i Europa og derfor hverken ulovlig eller konkurrenceforvridende.

Som svar på den klage, som Jesper Sehested Lund har indgivet overfor EU-kommissionen peger Parbo på et særligt protokollat til Amsterdamtraktaten, hvor kommissionen fastslår, at de enkelte lande selv må bestemme, hvordan public service-stationer skal organiseres og finansieres.

Desuden peger Parbo på, at TV 2 og DR næppe er på vej til at blive paranteskanaler, som TvDanmark-direktøren påstår de er, blandt andet som følge af de opskruede priser på rettighederne til de store sportsbegivenheder. Ifølge Tv 2 har de allerede rustet sig til det kommende år, ved at have opnået en lang række rettigheder til film og serier, og desuden svarer han, at TV 2 er førende, når det gælder både rettigheder til sportsbegivenheder samt nyheder, dokumentarudsendelser og dansk underholdning. Desuden er der forhold som indikerer, at rettighedshaverne til sportsbegivenheder er begyndt at prioritere landsdækkende TV-visning højere end visning via satellit- og betalings-TV.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs