MediaWatch

TV 2 svarer igen på anklager fra TvDanmark

TvDanmark’s direktør, Jesper Sehested Lund har tidligere anklaget TV 2 for at have en konkurrenceforvridende konstruktion, som både er kritisabel og ulovlig. Lund har i samme ombæring rettet en klage over TV 2 til EU-kommissionen.

Peter Parbo er et langt stykke hen af vejen enig med Lund og Børsen i vilkårene for public service-stationer under de aktuelle konkurrencebetingelser, men til gengæld opponerer TV 2-direktøren kraftigt imod påstanden om at TV 2 og TV 2’s konstruktion er konkurrenceforvridende, kritisabel og ulovlig.

Ifølge Parbo er TV 2’s struktur med en blandingsfinansiering med licens og reklamer den helt almindelige finansieringsform blandt public service-stationer i Europa og derfor hverken ulovlig eller konkurrenceforvridende.

Som svar på den klage, som Jesper Sehested Lund har indgivet overfor EU-kommissionen peger Parbo på et særligt protokollat til Amsterdamtraktaten, hvor kommissionen fastslår, at de enkelte lande selv må bestemme, hvordan public service-stationer skal organiseres og finansieres.

Desuden peger Parbo på, at TV 2 og DR næppe er på vej til at blive paranteskanaler, som TvDanmark-direktøren påstår de er, blandt andet som følge af de opskruede priser på rettighederne til de store sportsbegivenheder. Ifølge Tv 2 har de allerede rustet sig til det kommende år, ved at have opnået en lang række rettigheder til film og serier, og desuden svarer han, at TV 2 er førende, når det gælder både rettigheder til sportsbegivenheder samt nyheder, dokumentarudsendelser og dansk underholdning. Desuden er der forhold som indikerer, at rettighedshaverne til sportsbegivenheder er begyndt at prioritere landsdækkende TV-visning højere end visning via satellit- og betalings-TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs