MediaWatch

Nyt strategioplæg fra Telenor

En ny strategi, som fokuserer på mobiltelefoni, Internettet og bredbånd, skal bringe Telenor tilbage på fode efter de sammenbrudte fusionsplaner med Telia.

Samtidig vil Telenor forberede sig på en børsnotering, som ifølge Telenor’s direktør for strategi og koncernudvikling, Ingvald Fergestad, skal finde sted engang i efteråret.

Foreløbigt skal strategioplægget først vedtages af koncernens ledelse, som hellere ser, at dele af Telenor bliver frasolgt forud for børsnoteringen, skriver Børsen. Alternativt kan Telenor først lade sig børsnotere, og derefter udskille sideaktiviteterne udenfor kerneområderne.

En helt anden mulighed, som den norske avis Dagens Næringsliv peger på kan blive aktuelt, består i at Telenor’s internetvirksomhed Telenor Nextel helt udskilles som et selvstændigt børsnoteret selskab.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Seneste nyt

Se flere jobs