MediaWatch

Danske forvaltninger topscorere

Et dansk-amerikansk forskerteam bestående af ekstern lektor på Roskilde Universitet Christian Friis og to amerikanske forskerkolegaer har udviklet et system, som de kalder Website Attribute Evaluation System (WEAS), som kan måle brugervenligheden og informationsniveauet på offentlige forvaltningers hjemmesider.

Ved hjælp af dette værktøj har forskerne opstillet en række kriterier, hvis formål er tilsammen at fortælle noget om, hvor nemt eller svært det er for borgerne at indhente informationer om offentliges forvaltninger via deres hjemmesider, og at måle hvor meget information borgerne har adgang til på disse hjemmesider.

Netop åbenhed er et af de væsentlige kriterier i modellen, og ved åbenhed forstås mulighed for at søge oplysninger via links eller at komme i kontakt med personer via e-mail, på det pågældende lands eget sprog.

Målingerne med WEAS over de 193 lande viste, at Danmark var den ubestridte topscorer med hensyn til åbenhed, skriver Politiken. Derimod var Danmark kun nummer 29 med hensyn til antallet af repræsenterede ministerier på nettet. Desuden viste undersøgelsen at informationsniveauet på de forskellige websites generelt er steget over de sidste par år, hvorimod brugervenligheden ikke er fulgt tilsvarende med.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs