MediaWatch

Danske forvaltninger topscorere

Et dansk-amerikansk forskerteam bestående af ekstern lektor på Roskilde Universitet Christian Friis og to amerikanske forskerkolegaer har udviklet et system, som de kalder Website Attribute Evaluation System (WEAS), som kan måle brugervenligheden og informationsniveauet på offentlige forvaltningers hjemmesider.

Ved hjælp af dette værktøj har forskerne opstillet en række kriterier, hvis formål er tilsammen at fortælle noget om, hvor nemt eller svært det er for borgerne at indhente informationer om offentliges forvaltninger via deres hjemmesider, og at måle hvor meget information borgerne har adgang til på disse hjemmesider.

Netop åbenhed er et af de væsentlige kriterier i modellen, og ved åbenhed forstås mulighed for at søge oplysninger via links eller at komme i kontakt med personer via e-mail, på det pågældende lands eget sprog.

Målingerne med WEAS over de 193 lande viste, at Danmark var den ubestridte topscorer med hensyn til åbenhed, skriver Politiken. Derimod var Danmark kun nummer 29 med hensyn til antallet af repræsenterede ministerier på nettet. Desuden viste undersøgelsen at informationsniveauet på de forskellige websites generelt er steget over de sidste par år, hvorimod brugervenligheden ikke er fulgt tilsvarende med.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Seneste nyt

Se flere jobs