MediaWatch

Kampen om den fjerde radiokanal skærpes

TV3 regner med at en fjerde landsdækkende radiokanal vil kunne indbringe et trecifret millionbeløb og tilbyder derfor Kulturministeriet et tocifret millionbeløb i årlig koncessionafgift, skriver Børsen. Hermed lægger TV3 indirekte pres på de øvrige medievirksomheder, som har meldt sig som mulige interesserede. Samtidig imødekommer TV3 statens ønske om et bredt fundament for den nye radiokanal ved at forhandle med flere parter, herunder en eller flere dagblade, om driften af kanalen.

Dagbladenes rolle bliver blandt andet at være nyhedsleverandører, men TV3 vil endnu ikke oplyse, hvilke konkrete blade der forhandles med. Et af de mulige samarbejdspartnere kan blive Jyllands Posten, der i forvejen leverer nyheder til TV3’s tekst-tv, og direktør og chefredaktør Jørgen Ejbøl fra Jyllands Posten melder, at de er klar til at indgå en aftale med TV3.

Ifølge Jørgen Landkilde fra TV3 bliver målsætningen med den nye radiokanal at producere nyheder med samme høje kvalitet som radioavisen, blot med i et mere spændende og højere tempo.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs