MediaWatch

Det folkelige Danmark får eget debatprogram på DR1

 

Nu skal det ikke længere være eksperter, som sætter den samfundsmæssige dagsorden i Danmarks Radio. Fra på torsdag vil Danmarks Radio sende et nye debatprogram, Synspunkt, hvor 10 almindelige mennesker fra det folkelige Danmark vil kommentere de almindelig emner, som er oppe i tiden, skriver Berlingske Tidende. Ifølge Danmarks Radio er paneldeltagerne valgt ud fra, at de har nogle stærke holdninger, nærmere end ud fra, hvad de mener.

Det nye debatprogram repræsenterer et helt nyt koncept, som Danmarks Radio selv har udviklet uden noget udenlandsk forbillede.

Med det nye debatprogram demonstrerer DR sin holdning til, hvor kvalificerede meningsdanneres holdninger behøves at være, for at få plads i den bedste sendetid.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs