MediaWatch

Det folkelige Danmark får eget debatprogram på DR1

 

Nu skal det ikke længere være eksperter, som sætter den samfundsmæssige dagsorden i Danmarks Radio. Fra på torsdag vil Danmarks Radio sende et nye debatprogram, Synspunkt, hvor 10 almindelige mennesker fra det folkelige Danmark vil kommentere de almindelig emner, som er oppe i tiden, skriver Berlingske Tidende. Ifølge Danmarks Radio er paneldeltagerne valgt ud fra, at de har nogle stærke holdninger, nærmere end ud fra, hvad de mener.

Det nye debatprogram repræsenterer et helt nyt koncept, som Danmarks Radio selv har udviklet uden noget udenlandsk forbillede.

Med det nye debatprogram demonstrerer DR sin holdning til, hvor kvalificerede meningsdanneres holdninger behøves at være, for at få plads i den bedste sendetid.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Seneste nyt

Se flere jobs