MediaWatch

Specialmagasiner vil trives på nettet

Forudsigelsen kommer fra en af forlagsbranchens grand old men, Anker Tiedemann, der har en fortid som blandt andet chefredaktør for flere magasiner og forlagschef i Bonnier-koncenen. Tiedemann har netop selv startet en rendyrket Internet-magasin ved navn www.vinavisen.dk sammen med vinskribenten og foredragsholderen Flemming Hvelplund, skriver Berlingske Tidende.

Specialmagasinerne har over de seneste år oplevet en stærkt øget konkurrence på hardcopy-siden gennem fremkomsten af et stort antal nye blade, og Internettet vil kun skærpe denne konkurrence yderligere. Ifølge Tiedemann er Internettet et særdeles velegnet medie til at skabe nye magasiner, fordi omkostningerne til massefremstilling og –distributiuíon er så lave.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs