MediaWatch

Nyt TV-meter system forbedrer sikkerheden

Seeranalysen vil fra 3. januar 2000 være forbedret på flere væsentlige områder:

Panelet består i dag af 500 husstande med godt 1000 personer. For at forbedre sikkerheden i målingerne samt for at gøre det muligt at analysere på mindre målgrupper, er antallet af husstande, der deltager, udvidet til det dobbelte. Der indgår således 1000 husstande med mere end 2000 personer i det nye panel.

For at fremtidssikre analysesystemet til den digitale tidsalder, tages den nye Picture Matching teknik i brug. Teknikken sikrer, at seningen bliver præcist registreret, uanset om det er analog eller digitalt signal, og uanset om der anvendes selector box i husstanden.

Gallup analyserer løbende hvilke oplysninger det er vigtigst at sammensætte panelet efter. Dette baseres på en meget omfattende analyse med 10.000 interviews. Ved hjælp af en ændret spørgeteknik, er det lykkedes at få et mere præcist mål for hvor meget husstanden selv mener, den ser TV. Denne nye variabel samt oplysning om hvor husstanden befinder sig i deres 'livscyklus' har bevirket en kraftig forbedring af panelets sammensætning.

Hidtil har den aldersmæssige nedre grænse for deltagelse i panelet været 4 år. For at sikre viden om også de yngste seeres vaner, udvides målingen med de 3-årige. Dermed er det danske system på linie med tilsvarende systemer i Norge og Sverige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs