MediaWatch

DR skal selv tjene penge

Det viser flere analyser om fremtidens public service TV. Den engelske og norske regering står bag to udredninger, der konkluderer at de nationale TV-stationer bliver nødsaget til selv at supplere licensindtægterne. Frygten er, at de nationale kanaler taber store seerandele til de private stationer.

Public service kanalerne belastes bl.a. af stigende priser på rettigheder, samt øgede omkostninger til digitalisering og nye multimedietjenester. Selv om kulturministeren lægger op til at hæve licensen, er spillerummet begrænset.

En analyse fra McKinsey viser, at danskerne betaler den højeste licens i den vestlige verden, skriver Ugebrevet Mandag Morgen. Analysen viser også at TV 2 næppe kan overleve i sin nuværende form, og at kanalen ikke lever op til sine public service forpligtelser. Stationen har valgt en af de mest "populære" programflader af alle undersøgte public service stationer.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs