MediaWatch

Telefusionen er aflyst

I flere måneder har de to lande bestræbt sig på at finde frem til en aftale omkring fusionen, som de begge kunne være tjent med, men uden succes. Årsagen er ifølge Berlingske Tidende, at Norge ikke kunne acceptere en anden fortolkning af aktionæraftalen end den, der allerede er lagt til grund fra norsk side.

Stridighederne i den ny bestyrelse for det kommende selskab har i høj grad drejet sig om den geografiske placering af den strategisk vigtige mobiltelefondivision. Svenskerne mente, at divisionen skulle ligge i Kista ved Stockholm, hvorimod nordmændene holdt på at den skulle ligge i Norge, hvis Norge overhovedet skulle få nogen gavn af fusionen.

Den ikke overraskende aflysning er resultatet af et langt forhandlingsforløb præget af problemer og stridigheder. Allerede for tre måneder siden startede skandalerne ved, at den svenske industriminister for åben skærm kom med udtalelser, der sammenlignede Norge med en sovjetstat. Allerede dengang var der flere nordmænd, der kun så to udfald af fusionen, enten gik den svenske regering af eller også blev fusionen afblæst. De, der mente det sidste, fik nu ret.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs