MediaWatch

Tele Danmarks monopol består

For at de øvrige teleudbyder skal kunne udbyde de hurtige Internet-forbindelser som for eksempel XDSL, HDSL og ADSL, skal de have adgang til Tele Danmark’s net. Og den adgang vil Tele Danmark bevidst ikke give fri til konkurrenterne, mener Brancheforeningen for ForbrugerElektronik (BFE).

I et brev til Telestyrelsen lovede Tele Danmark allerede i juni, at man ville udarbejde retningslinier, så HDSL-modemer til bestemte formål kunne tilsluttes af private operatører, skriver Berlingske Tidende, men siden da er intet sket. Ifølge Telestyrelsen har man i over halvandet år arbejdet på at få Tele Danmark til at stille nettet frit, men hvis ikke Tele Danmark frivillig vil instille sig efter Telestyrelsens anbefalinger, så kan Telestyrelsen intet stille op.

Tele Danmark afviser påstanden om smøleri og henviser til, at Danmark af tekniske årsager endnu ikke er forberedt til at tage højhastighedsforbindelser i brug, som man for eksempel allerede gør det i Sverige og Finland.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs