MediaWatch

Samarbejde mellem Ericsson og Microsoft

Samarbejdet indbærer blandt andet, at Ericsson skal stille sin WAP-teknologi til rådighed for Microsoft, som vil kombinere den med Mobile Explorer - en lightudgave af Internet-browseren Internet Explorer. Herefter vil det være muligt at sende og modtage e-mail og udveksle data mv. over mobiltelefonen efter samme principper som udveksling mellem stationære enheder. På længere sigt vil de to partnere udvikle produkter, som kan gøre Internet-opkoblinger trådløse generelt.

Det svensk-amerikanske samarbejde vil ifølge begge virksomheder rumme en række strategiske fordele for dem begge. Ericsson regner med nu at være sikret en placering helt i front, og Microsoft forventer at ville genvinde sit fodfæste på det mobile marked efter ikke helt at have slået igennem med Windows CE på de trådløse platforme. Ericsson forsikrer at samarbejdet ikke vil komme til at få indflydelse på virksomhedens engagement i Symbian, der producerer trådløse internetprodukter med udgangspunkt i Psion styresystemet, der er en konkurrent til Microsoft.

Offentliggørelsen af partnerskabet har allerede skabt høje forventninger blandt finansfolk til Ericsson-aktien. I går onsdag steg kursen på Ericssons aktier med hele 11 procent til 535 svenske kroner, hvorimod kursen på konkurrenten Nokia faldt. Alt sammen viser det, hvor stor betydning den trådløse udvikling tillægges.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs