MediaWatch

Nyt chip design til 3G mobiltelefoner

IBM introducerer næste uge et chip design, som kombinerer to kendte halvleder teknologier til et enkelt produkt, skriver CNN. Det nye design vil forøge hastigheden og ydelsen i næste generations mobiltelefoner og andre avancerede kommunikationsprodukter.

Kombinationen går ud på at bruge kobberkabler, som kan overføre signaler hurtigere mellem transistorer end traditionelle aluminium ledninger, sammen med silicon germanium (SiGe) processer, som i sig selv forbedrer transistorerne. Begge teknologier er kendte, men ingen har endnu formået at kombinere dem i én og samme chip.

Den resulterende chip skulle efter sigende være endnu hurtigere end hidtil kendte teknologier. IBM’s målgruppe for det nye chipdesign bliver avancerede kommunikationsprodukter, som for eksempel tredjegenerations mobiltelefoner og andre avancerede kommunikationsprodukter. Der forventes dog at komme til at gå nogen tid endnu, inden IBM vil være i stand til at masseproducere den nye chip.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs