MediaWatch

Politisk opbakning til samarbejde

Dermed er et af de væsentligst forudsætninger for TV 2’s eventuelle samarbejde med Tv Danmarks lokalstationer opfyldt, og dermed er der yderligere lagt op til konflikt mellem lokalstationerne og den udenlandske ejer SBS Broadcast.

Syv ud af otte lokalstationer i Tv Danmark ønsker et samarbejde med Tv 2 i stedet for SBS, men SBS agter at fastholde stationer under henvisning til en tiårig uopsigelig kontrakt, skriver Politiken. Dermed er der lagt op til en retssag mellem Tv Danmark og SBS, men det har været et afgørende betingelse for TV 2, at en sådan konflikt ikke ville skade dem under de forestående medieforhandlinger.

Senest har mediepolitiske ordførere fra både Socialdemokartiet, Radikale og SF udtrykt sig positive holdninger til et eventuelt samarbejde, og dermed er den største hindring for TV 2’s interesse i samarbejdet overvundet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs