MediaWatch

Venstres mediepolitik en blindgyde

Søren Hansen, medlem af folketinget for Socialdemokratiet og mediepolitisk ordfører, skriver i Berlingske Tidende, at vinderne af Venstres oplæg til medieforhandlingerne bliver de profitorienterede udenlandske mediekoncerner, og taberne bliver de danske TV-seere.

Under henvisning til seertal og økonomi modsætter Søren Hansen sig Venstres argumentation for at privatisere TV 2, der går ud på at TV 2’s public service forpligtelser forhindrer TV 2 i at konkurrere effektivt med TV3 og TV Danmark. I samme åndedrag erklærer han sig villig til at se nærmere på TV 2’s ønske om flere licensmidler til at sætte gang i fremtidens digitale sendeteknik.

For Socialdemokratiet bliver det et mål i sig selv i de kommende medieforhandlinger at finde ud af, hvordan public service stationer kan styrkes i den voksende konkurrence fra den danske og udenlandske underholdningsindustri.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs