MediaWatch

Prognose for DVD

Foreløbig ser udviklingen dog ud til at ske langt hurtigere i USA end i resten af verden, og faktisk går udviklingen på DVD-markedet så hurtigt i USA, at vækstraten langt overstiger den som lanceringen af videomaskinen i sin tid præsterede. En ny analyse foretaget af Screen Digest opstiller følgende prognose for den internationale udvikling på DVD-markedet:

* Fra om 5 år vil der årligt blive solgt over 10 millioner DVD-afspillere i USA.

* Salgsudviklingen i USA svarer til en vækstrate, som er 250% højere end hvad videomaskinen i sin tid præsterede på et tilsvarende tidspunkt (dvs. 6 år efter lanceringstidspunktet).

* Salget af DVD-afspillere i såvel Europa som Japan forventes i de kommende år ikke at ville overstige videomaskinens vækstrater.

* I Europa og Japan ventes markedet først at eksplodere, når DVD-afspillerne bliver konvertible med videospil-maskinerne (Sega, Nintendo og Sony Playstation).

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs