MediaWatch

Merger skaber Englands næststørste tv-selskab

Carlton er den ledende kommercielle broadcaster i UK og ejer 50 procent af Ondigital, der var verdens første digitale terrestielle tv-service. Carlton har betydelige interesser indenfor tv i både USA og det øvrige Europa.

De øvrige 50 procent af Ondigital ejes af Englands største tv-selskab, Granada, der er det nye selskabs nærmeste konkurrent.

Fusionen mellem de to tv-selskaber vil efter alt sandsynlighed møde modstand fra de engelske konkurrencemyndigheder, Office of Fair Trading. Ifølge de nuværende engelske regler må ét enkelt tv-selskab ikke kontrollere mere end 25 procent af landets samlede reklameomsætning, og de to selskaber kommer tilsammen til at kontrollere 36 procent, skriver CNNfn.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs