MediaWatch

TV3 køber landskamp

"Prisen på kampen vil han ikke ud med, men TV3s nære forhold til TVL-Telesport, der har rettighederne til kampen, kan have spillet en central rolle i de afgørende forhandlinger. TV3 ender stensikkert med at sende landskampen, men da den er en national begivenhed, skal den tilbydes til både DR-TV og TV 2. Men da TV 2 har købt hjemmekampen i Parken den 17. november, er stationen formentlig ikke indstillet på at strække sig så langt som DR for at få fingre i udekampen. DR henvendte sig allerede i går til TV3 om en forhandling, og hvis den ender i sammenbrud, går DR til Konkurrencestyrelsen, der så skal fastsætte prisen på kampen ud fra såkaldt ""rimelige markedsvilkår"". Hvor prisen så ender, er umuligt at spå om, men da Konkurrencestyrelsen var på banen sidste gang i forbindelse med Schweiz-Danmark, endte prisen på 2,8 mio. kr. I Danmarks Radio er man indstillet på at gå meget langt for at kunne vise kampen i Israel. ""Vi har allerede strakt os meget langt, men det afgørende er, at vi altså ikke får rettighederne til kampen alene uanset hvordan forhandlingerne ender. Der vil blive tale om en samsending med TV 3 på en eller anden måde,"" siger sportschef på DR-Sporten, Jørgen Steen Nielsen. Han vil ikke oplyse, hvad DR har budt på kampen i første omgang, men Berlingske Tidende erfarer, at buddet ligger i underkanten af to mio. kr. Kampen om at få landskampen har også det perspektiv, at en ikke-landsdækkende kanal køber en idrætsbegivenhed, som hele nationen ifølge et EU-direktiv skal kunne se. ""Det her må få et efterspil. Jeg er spændt på at høre kulturministerens reaktion på, at en national begivenhed ikke kan vises for hele befolkningen,"" siger, Claus Borre, redaktionschef på DR-Sporten. ""I praksis viser det sig jo, at regulativet ikke er det papir værd, det er skrevet på,"" siger Claus Borre."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs