MediaWatch

DR i nye internationale samarbejder

Den nye kanal - med arbejdstitlen Nordik - får førsteret til arkiverne hos DR og de andre nordiske public service organisationer, men DR vil kun optræde som programleverandør til kanalen og ikke som deltager i driften og i den finansielle risiko, som er forbundet med kanalens drift. Nordik TV-kanalen vil især indeholde programmer indenfor drama, dokumentar og fakta. Der er tale om en investering på mindst 100 millioner kr. med satellitselskabet Canal Digital som drivkraften i kanalen, som skal sælges til parabol- og kabel-TV seere i de fire nordiske lande.

Nordik er det andet nordiske samarbejde som DR indgår aftale indenfor ganske kort tid. For få uger siden gik DR ind i et samarbejde med de andre nordiske public service stationer og teleselskabet Telenor om at lancere TV-kanalen Scandinavian Channel til det nordamerikanske marked. Scandinavian Channel er målrettet de ca. 16 millioner amerikanere og canadiere af nordisk herkomst og vil bestå af de bedste udsendelser indenfor nyheder, sport, drama og livsstil. Udsendelserne bliver vist på de nordiske originalsprog og tekstet på engelsk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs