MediaWatch

Velkommen til mediebranchen

Branchen noterer sig, at hun ikke selv søgte jobbet og ingen af dem, der søgte, er valgt. Konsulentvirksomheden og bestyrelsen spurgte mange emner, som f.eks. Søren Jacobsen, Bjørn Erichsen og Erik D. Jensen, men de sagde nej tak til den varme stol på TV 2. Internt søgte redaktør Bente Troense selv jobbet.

Branchen bemærker, at Cristina Lage Hansen dækker Peter Parbos arbejdsområde effektivt, og med en direktion, der rummer Parbo, Henrik Dyring og Cristina Lage Hansen, skriger TV 2-ledelsen nu på en programdirektør. Der er flere emner, hvoraf de mest oplagte er programchef Lars Grarup eller Bo Damgaard, og det kan vel tænkes, at en af dem byttes ud med Peter Parbo efter en passende tid.

Det kendetegner branchen, som Cristina Lage Hansen træder ind i, at folk kender hinanden på kryds og tværs og ofte har arbejdet sammen. Man dækker hinanden meget af, især mellem public service virksomhederne. De manglende personlige kontakter i branchen må betegnes som et handicap for hende. Under de indledende manøvre ved medieforhandlingerne, som hun fornuftigt har meddelt, at hun vil deltage i, starter hun uden politiske relationer. Seneste melding er, at forhandlingerne først kommer rigtigt i gang til foråret, og det er til hendes fordel.

Det kendetegner også TV - i modsætning til f.eks. Louisiana - at fejlindkøb koster millioner, og der er kontant afregning hver dag i pressen.

Det er lidt af en opgave at manøvrere TV 2 i dagens medievirkelighed. Hun skal blandt andet balancere TV 2 mellem markedet og det politiske system og konkret sørge for, at salgsorganisationen ryster det sidste monopolstøv af sig og agere smidigt på et stærkt konkurrencepræget marked. At dømme efter sin tidligere erhvervserfaring er hun ideel til opgaven med kombi-nationen af økonomisk styring i kreative virksomheder. Der er da også set eksempler på administratorer uden mediebaggrund, der klarer sig godt i mediebranchen, Christian Nissen f.eks. Men der er også set det modsatte: Anne Jensen på Berlingske Tidende og Christian Samsø på TV3.

I den nærmeste tid bliver det interessant at se, hvem hun omgiver sig med på Kvægtorvet, hvor magtkampe ikke er et ukendt fænomen. Fra sin tid på Louisiana er hun vant til at omgås store kunstneriske personligheder. På Kvægtorvets gange er egoerne endnu større, og der bruger man gerne pressen til at fremme sin sag. I TV 2s virksomhedskultur er det ikke ukendt, at interne problemer bliver til hele Danmarks problemer. Det får hun tids nok at føle.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs