MediaWatch

Aftale mellem TV 2 og DR

På Kvægtorvet i Odense var forargelsen slet skjult, da DR i foråret bød på den attraktive sommer-begivenhed, som i et årti har ligget hos TV 2. Danmarks Radio stod fast på sin ret til at byde med, og de to stationer deler nu millionerne imellem sig for at sende fra Frankrig. TV 2 har set sit økonomiske snit til at spille bolden over til DR og dermed slippe ud af programmet Rundt om Frankrig om aftenen, som ikke mindst i år viste sig at være til den dyre side på grund af vigende seertal. DR og TV 2 er ifølge sportschef Morten Stig Christensen igang med en revision af de to stationers samarbejds-relationer på sportsområdet. Indtil videre har TV 2 åbnet for, at DR eventuelt kan få en bid af kagen til sommerens EM i fodbold, som TV 2 har rettighederne til. Også de utallige Champions League- og Europa Cup-kampe for kvinder vinteren over er TV 2 eventuelt villig til at tale med DR om, fordi man ikke på Kvægtorvet ser sig i stand til at imødekomme alle klubbers ønske om TV-tid. De to TV-stationer er nået frem til en foreløbig fordelingsnøgle af sendetiden fra OL i Sydney næste efterår. Mellem klokken 14 og midnat sender kun en station fra Sydney. Fra midnat og frem til klokken 14 kan de to stationer sende samtidigt, men fra forskellige discipliner. DRs sportschef Jørgen Steen Nielsen ønsker ikke at kommentere forhandlingerne med TV 2 i Berlingske Tidende. Først når de to parter er blevet enige, vil han at udtale sig.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs