MediaWatch

Aftale mellem TV 2 og DR

På Kvægtorvet i Odense var forargelsen slet skjult, da DR i foråret bød på den attraktive sommer-begivenhed, som i et årti har ligget hos TV 2. Danmarks Radio stod fast på sin ret til at byde med, og de to stationer deler nu millionerne imellem sig for at sende fra Frankrig. TV 2 har set sit økonomiske snit til at spille bolden over til DR og dermed slippe ud af programmet Rundt om Frankrig om aftenen, som ikke mindst i år viste sig at være til den dyre side på grund af vigende seertal. DR og TV 2 er ifølge sportschef Morten Stig Christensen igang med en revision af de to stationers samarbejds-relationer på sportsområdet. Indtil videre har TV 2 åbnet for, at DR eventuelt kan få en bid af kagen til sommerens EM i fodbold, som TV 2 har rettighederne til. Også de utallige Champions League- og Europa Cup-kampe for kvinder vinteren over er TV 2 eventuelt villig til at tale med DR om, fordi man ikke på Kvægtorvet ser sig i stand til at imødekomme alle klubbers ønske om TV-tid. De to TV-stationer er nået frem til en foreløbig fordelingsnøgle af sendetiden fra OL i Sydney næste efterår. Mellem klokken 14 og midnat sender kun en station fra Sydney. Fra midnat og frem til klokken 14 kan de to stationer sende samtidigt, men fra forskellige discipliner. DRs sportschef Jørgen Steen Nielsen ønsker ikke at kommentere forhandlingerne med TV 2 i Berlingske Tidende. Først når de to parter er blevet enige, vil han at udtale sig.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs