MediaWatch

Kina banlyser internetinvestorer

Adskillige store kinesiske internetvirksomheder er delvis ejet af udenlandske internet eller mediefirmaer. Udlændinge er også involveret i at drive web-sites og andre internetrelaterede virksomheder, der er baseret i Kina. Den kinesiske minister for informationsindustri Wu Jichuan har siden 1993 sagt, at kinesiske regulativer har "klart understreget, at ingen udenlandsk investering i drift af telekommunikations-netværk og services er tilladt". Kina har imidlertid aldrig håndhævet disse regler.

Ministeriet for informationsindustri, som driver Kina' telekommunikation- og postvæsen, har forsøgt at udelukke uden-landske konkurrenter fra markeder, som de anser for at være strategisk vigtige. Kina' længeventede indtræden i World Trade Organisation kan tvinge marekdet til at åbne sig, hvilket forpligter ministeriet til at løse op for restriktionerne.

I April tilbød premierminister Zhu Rongji at droppe den totale banlysning af investeringer i telekommunikations services og tillade 49 procent udenlandske investeringer i alle services og 51 procent udenlandsk ejerskab i value-added og paging services indenfor fire år. Indrømmelserne var en del af et overordnet tilbud med henblik på at sikre USA's støtte til Kina's indtræden i WTO.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs