MediaWatch

Vivendi foreslår at BSkyB og Canal samarbejder

Vivendi er den største aktiebesidder i det franske selskab Canal Plus. Desuden blev Vivendi i forbindelse med mergeren mellem Vivendi og Pathe, der bragte Vivendi 17% af den britiske satellit broadcaster, den næststørste aktiebesidder efter Rupert Murdoch i BSkyB.

"Lad os tænke småt. Lad os tænke i retning af partnerskab denne gang for at vinde tid" foreslår Jean-Marie Messier. "Måske vil ideen om at merger Canal Plus og BSkyB engang vise sig at være en indlysende ide. Men indtil da, vil det synes skørt at spilde tid og ikke få det maksimale ud af et teknologisk partnerskab med Sky" udtalte han mandag aften ved nyhedskonferencen ved Mipcom Television Programme Market.

Messier mener at partnerskaber, som dækker bestemte projekter vil hjælpe virksomheder til hurtigere at opnå fremskridt, og nævnte som eksempler områder som udvikling af interfaces mellem mobile telefoner og desktop computere eller mellem desktop computere og tv-apparater.

"Jeg tror ikke på ét enkelt, overordnet partnerskab. Vi har ikke brug for et stor teknologisk partner...vi har de teknologiske ressourcer, indhold, databaser og adgang til skærme for at kunne klare os alene. Men alene vil vi ikke opnå vore mål nær så hurtig" sagde Messier.

Vivendi-Pathe rygterne sætter på ny gang i rygterne om, at den franske og den engelske tv-gruppe måske står overfor en merger. Vivendi har siden rygterne sidst var oppe øget sin andel i BSkyB til 24,5 procent, hvilket gav dem en blokerende minoritet, og forøgede deres 34 procent andel i Canal Plus til 49 procent.

Messier nævnte desuden, at Vivendi og Rupert Murdoch's News Corporation allerede samarbejdede indirekte om internet-relaterede projekter. Han sagde at 80 procent af de amerikanske internet-virksomheder, som Vivendi i forvejen arbejder sammen med om at dække Frankrig, også har tilknytninger til News Corporation i England.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs