MediaWatch

Viasat tager digitalt TV initiativ

" “Vi mener, at der er store fordele ved, at vi optræder i enighed. Vi tilbyder nu at betale transponder-omkostningerne for DR1 og DR2, TV 2/DANMARK og de 8 regionale TV 2-stationer samt en eventuel ny kanal til TV 2/DANMARK, hvis kanalerne alene kommer på Viasats parabolkort, og hvis Viasat fremover overtager opkrævningen af licensbetalingen til DR og TV 2, siger Niels Jørgen Langkilde, Viasat. Ifølge Niels Jørgen Langkilke er fordelene følgende: - DR og TV 2 vil spare 90 millioner kroner om året og en ikke ubetydelig betaling for medbenyttelsen af de eksisterende master, antenner m.v. - Viasat ville kunne gøre licensopkrævningen mere effektiv, da selskabet har stor erfaring med at administrere tv-kort. Med den nye lovgivning, som kulturministeren planlægger til efteråret, vil man kunne komme snyderiet til livs ikke kun for satellitkanalerne, også sortsening vil blive særdeles vanskeligt. - Samfundsøkonomisk ville det være væsentligt billigere, da staten kunne sælge de landsdækkende frekvenser til andre formål. - Løsningen ville blive den billigste for forbrugerne. For kabelhusholdningerne vil der ikke være nogen prisforskel, men for andre vil satellitløsningen være mindst lige så billig som den jordbaserede. - Forbrugerne ville få mulighed for langt flere kanaler og digitale tjenester og løsningen ville være langt lettere at administrere for forbrugerne."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs