MediaWatch

UPC ikke interesseret i Deutche Telekom

For bare lidt over et år siden var UPC en noget tilbageholdende investor i europæiske kabelnet, men tingene har ændret sig markant siden. Via troen på kabel-TV som en af fremtidens vigtigste distributionsformer af TV og Internet, er UPC nu noteret på børsen og støttet af selveste Microsoft i forsøget på at blive en af det europæiske markeds førende aktører på området. UPC hed oprindeligt United and Philips Communications og blev dannet i 1995 som et 50-50 ejet joint venture mellem UnitedGlobalCom og den hollandske elektronikproducent Philips. I 1997 blev Philips købt ud af UnitedGlobalCom, da Philips udtrykte ønske om at koncentrere sig om sin "core business".

I Norden har UPC for alvor vakt opmærksomhed gennem overtagelsen af kabelnettene Janco Multicom i Oslo og det for nylig erhvervede Stjärn-TV i Stockholm, som nu begge opererer under UPC navnet. Foreløbigt har UPC's indtræden i Norge dog ikke været den store succes, da UPC senest har oplevet en mængde negative reaktioner fra kunderne på sit kabelnet i Oslo efter lanceringen af en kabelmodem tjeneste.

En række kunder beskylder den nye tjeneste for at være teknisk mangelfuld og langt fra i overensstemmelse med den kampagne UPC har kørt for sit Internet og kabelmodem. UPC's ejer UnitedGlobalCom var tidligere kendt under navnet United International Holdnings og er en global udbyder af bredbåndskom-munikations løsninger med operationer i 20 lande. Udover UPC er UnitedGlobalCom ejer af Austar United Communications samt VTR Hipercable, som er det største kabelnet i Chile.

I endnu en aftale, som har vakt berettiget international opsigt, har UPC indgået et joint venture med Microsoft og det amerikanske medieselskab Liberty Media Corp. Samarbejdets formål er at vurdere muligheder indenfor programvirksomhed og distribution i Europa, som det hedder i en ikke særlig specifik meddelelse fra UPC. UPC understreger dog at aftalen vil styrke UPC's forhold til Microsoft, som allerede ejer 7,8% af UPC.

I forlængelse af aftalen køber Liberty Media aktier i UnitedGlobalCom (UPC's moderselskab) fra udvalgte eksisterende aktionærer, hvoraf de 50% af aktierne går videre til Microsoft. Via en række mellemhandler kommer parternes fælles - og endnu unavngivet - joint venture til i fremtiden at eje 14,5% af UnitedGlobalCom.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs