MediaWatch

Musik online over nettet

Flere musikproducenter har allerede kastet sig ud i kapløbet med pilotprojekter, som skal afdække de nye muligheder med MP3. Andetsteds i denne udgave af iNetWatch kan man læse om, hvordan rockmusikeren David Bowie i samarbejde med pladeselskabet Virgin vil udgive Bowie's kommende album som download, og det har allerede et stykke tid været muligt at lytte til en online udgave i fuld længde af en ny single med popstjernen Mariah Carey på Sony's hjemmeside.

Sony Music Entertainment overvejer at begynde at sælge musiknumre med kontrakt-tilknyttede kunstnere inden årets udgang, og også Warner Music Japan, der ejes af Time Warner har tilsvarende planer. Udbredelsen af den digitale musik vil først for alvor tage fart, når de store elektronikproducenter går i gang med at udvikle og markedsføre de afspillere, som skal optage og genspille musikken.

Flere af MP3-producenter har allerede solgt temmelig godt, men afspillerne vil først for alvor udbredes til den brede befolkning, når de store producenter kommer på banen. Et af de mindre producenter, som allerede har solgt en del MP3 afspillere, er det amerikanske Diamond Multimedia Systems, med deres bærbare afspiller Rio.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs