MediaWatch

BSkyB bekræfter fodboldsamarbejde

BSkyB betaler omkring 155 millioner for andelen, og BSkyB overtager alle rettigheder til Leeds United's medieaktiviteter i de næste fem år. Undtaget er rettighederne til den engelske Premier League, hvor rettighederne forhandles af ligasammenslutningen.

Nyheden afslutter flere måneders speku-lation omkring forhandlinger mellem Leeds United og diverse aktører på mediemarkedet, og det var oprindeligt opfattelsen at Granada, som for nylig underskrev en lignende aftale med Liverpool Football Club, ville være den foretrukne partner. I en udtalelse fra Leeds United's formand hedder det imidlertid, at klubben især er blevet tiltrukket af BSkyB's internationale netværk, og at det er meningen at BSkyB skal hjælpe Leeds med at opbygge en international profil, så der også kan skabes en omsætning på de oversøiske markeder.

Ifølge det engelske fodboldforbunds regler må intet selskab eje mere end 10% af en klub og samtidig investere i andre, hvilket betyder at BSkyB må reducere sin 11,6% ejerandel i Manchester United. Andre medieselskaber har ligeledes interesser i klubber i fodboldverdenen. Foruden BSkyB og Granada er der tale om kabeloperatørens NTL's 6,3% andel af Newcastle ligesom Carlton tidligere har udtrykt ønske om at overtage dele af Londons største klub, Arsenal.

Få dage før offentliggørelsen af aftalen med Leeds United kunne i øvrigt BSkyB glæde sig over en vellykket premiere på sin nye interaktive fodbolddækning. Det skete med storkampen Arsenal mod Manchester United, hvor Sky Sports lancerede verdens første interaktive fodboldkamp med forskellige kameravinkler, gengivelse af højdepunkter og diverse statistikker tilgængelige for seerne. Den nye interaktive kanal hedder Sky Sports Extra og er åben for alle digitale seere med abonnement på Sky Sports kanalerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs