MediaWatch

Kritik af indgreb i TV-valg

Det rammer blandt andet baron Otto Reedtz-Thott, som havde tre kanaler blandt de ti bedste, men som næppe kommer ud til kabelkunderne. Han anklager Tele Danmark for at misbruge sit monpol. Makkerparret Hans Morten Rubin og Søren Løvenlund får heller ikke deres musikradioer med kendte stemmer som Michael Juul Sørensen og Jørgen Hjorting i nettet. Søren Løvenlund er chokeret over Tele Danmarks fortolkning af reglerne og beklager stærkt, at afstemningen ændrede status undervejs, så resultatet kun blev vejledende. »Vi plejer ikke at lovgive med tilbagevirkende kraft herhjemme«, siger Søren Løvenlund, som nu vil undersøge, om afstemningen og fortolkningen af den er fuldt lovlig. Også branchefolk uden direkte økonomisk interesse i afstemningen er enige om, at Tele Danmarks jurister »i hvert fald er gået til stregen« i fortolkningen. Telestyrelsen, der er ankemyndighed på området, vil ikke kommentere sagen, før man har behandlet en eventuel klage. »Den nye regel er ikke særlig håndfast, og vi har ingen fortilfælde, så det må komme an på en grundig, samlet vurdering», siger Jette Plenge Jakobsen, kontorchef i styrelsen. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra forskningsminister Birte Weiss (S).

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs