MediaWatch

TvDanmark må gerne flytte til London

"Med den nye engelsk-sendte kanal - som forventes med i de allerfleste antenneforeninger og kan modtages på parabol som hidtil - kan TvDanmark mere end fordoble sin omsætning, hvis TV-stationen som planlagt stemmes med i de kabel-TV-pakker, som er til afstemning blandt kunderne. Alene seerbetalingen kan give omkring 150 mio. kroner ekstra. Dertil kommer stigende indtægter fra flere reklamekroner, når virksomheden, som ejes af SBS, udvider fra én til to dansksprogede kanaler. TvDanmark flytter i praksis mange af sine eksisterende programmer til London, så det udadtil kan ligne en egentlig flytning af den eksisterende kanal - og EUs TV-direktiv vil netop forhindre sådanne flytninger. ""Man må ikke flytte sin TV-station til udlandet for at slippe for landets regler. Men når de siger: "Vi laver en ny TV-kanal", så må vi tro på det, indtil det modsatte kan bevises,"" siger kontorchefen. Han tilføjer, at det er en meget svær sag rent bevismæssigt, også fordi TvDanmark fortsat vil sende en anden kanal fra de danske master. Hos TvDanmark er adm. direktør Jesper Sehested Lund optimist med hensyn til de direkte indtægter fra seerne. Også selv om landets største kabel-TV-udbyder Tele Danmark ikke umiddelbart vil sælge nye kanal med sine billigste pakker. ""Vi kan ikke gøre andet end at appellere til Tele Danmark og Torben Thune. Det vil vi fortsætte med, når afstemningsresultaterne er klar på onsdag,"" siger Jesper Lund."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs