MediaWatch

Albatros Network først med WAP-betaling

"WAP er for mobiltelefonen, hvad browseren har været for Internettet" siger direktør Hans Henrik Højberg for Albatros Network A/S og fortsætter, "hvis man tager antallet af mobiltelefoner i betragtning og udsigten til, at man integrerer WAP teknologien i håndholdte computere (PDA), så er mulighederne enorme."

"Grundstenen i WAP-teknologien er, at man ikke behøver en computer for at komme på Internettet, men i stedet kan bruge mobiltelefonen. Det giver den fordel, at man kan komme på Internettet lige meget, hvor man befinder sig, blot man har sin mobiltelefon med," fortæller Hans Henrik Højberg, "det vil sige, at man kan se børsnoteringer, modtage ændringer i rejseplanerne og købe billetter, mens man er på farten."

Albatros Network A/S havde umiddelbart forinden udviklet en række moduler, som kan administrere de opgaver, som det kræver at have en elektronisk handelsplads, f.eks. logistikservice, dokument-styring og betaling over Internettet.

Selve betalingssystemet er platformsuafhængigt, hvilket vil sige, at det kan køre på alle gængse styresystemer som eksempelvis Unix, Linux og NT-servere. Det er netop det platformsuafhængige betalingssystem, som er kernen i WAP-betalingsmodulet, hvilket vil sige, at informationerne bliver krypteret og følger de retningslinjer og sikkerhedsforanstaltninger, som PBS opstiller.

"WAP-betalingssystemet kan, ligesom det platformsuafhængige betalingssystem, integreres med de andre e-handelsmoduler, som varetager kommunikationen til logistikservice og dokumenthånd-tering samt direkte integration med virksomhedens økonomi- og markedsføringssystemer," siger Hans Henrik Højberg. "Det vil sige, at Albatros Network kan tilbyde to alternativer, hvis virksomhederne vil sælge deres produkter over Internettet. Én gennem almindelig Internetopkobling via browser og én via mobiltelefonen".

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs