MediaWatch

TV-kanaler vil sende ishockey

"Senest har Tv Danmark indledt forhandlinger med Danmarks Ishockey Union om at vise torsdagskampe fra den bedste danske ishockeyrække, eliteserien, erfarer Berlingske Tidende, og uanset om forhandlingerne går hjem, så ser det ud til, at seerne i år vil blive udsat for et hidtil uset ishockey-bombardement. TV 2 bliver hovedleverandør af dansk ishockey og har også købt rettighederne til at transmittere det danske landsholds tre kvalifikationskampe om oprykning til A-gruppen - mod Italien, Norge og Frankrig. Landskamp-rettighederne er købt direkte fra ishockeyunionen og ligger uden for den store TV-aftale, hvor eliteorganisationen Team Danmark har været med til at sikre TV 2 og DR ret til at sende fra en række idrætsgrene - blot ikke fodbold. DR sender således også ishockey i den kommende sæson, men i mere begrænset omfang, og det bliver som hovedregel TV 2, der kan vælge først. Når Tv Danmark også kan komme ind i billedet, skyldes det, at ishockey-rettighederne i modsætning til håndbold ikke er eksklusive. Dermed har den kommercielle TV-station kunnet gå ind og byde på de kampe, som DR og TV 2 ikke er interesseret i at sende. ""Vi ville ikke kunne forsvare at have ishockey eksklusivt, for det ville ikke være rimeligt at blokere for andre i en situation, hvor vi måske slet ikke ville sende ishockey. Nu ser det ud til, at ishockey kommer med, og vi håber, at det med tiden ligesom damehåndbold kan hive pæne seertal hjem,"" siger TV2s sportschef Morten Stig Christensen."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs