MediaWatch

TV-kanaler vil sende ishockey

"Senest har Tv Danmark indledt forhandlinger med Danmarks Ishockey Union om at vise torsdagskampe fra den bedste danske ishockeyrække, eliteserien, erfarer Berlingske Tidende, og uanset om forhandlingerne går hjem, så ser det ud til, at seerne i år vil blive udsat for et hidtil uset ishockey-bombardement. TV 2 bliver hovedleverandør af dansk ishockey og har også købt rettighederne til at transmittere det danske landsholds tre kvalifikationskampe om oprykning til A-gruppen - mod Italien, Norge og Frankrig. Landskamp-rettighederne er købt direkte fra ishockeyunionen og ligger uden for den store TV-aftale, hvor eliteorganisationen Team Danmark har været med til at sikre TV 2 og DR ret til at sende fra en række idrætsgrene - blot ikke fodbold. DR sender således også ishockey i den kommende sæson, men i mere begrænset omfang, og det bliver som hovedregel TV 2, der kan vælge først. Når Tv Danmark også kan komme ind i billedet, skyldes det, at ishockey-rettighederne i modsætning til håndbold ikke er eksklusive. Dermed har den kommercielle TV-station kunnet gå ind og byde på de kampe, som DR og TV 2 ikke er interesseret i at sende. ""Vi ville ikke kunne forsvare at have ishockey eksklusivt, for det ville ikke være rimeligt at blokere for andre i en situation, hvor vi måske slet ikke ville sende ishockey. Nu ser det ud til, at ishockey kommer med, og vi håber, at det med tiden ligesom damehåndbold kan hive pæne seertal hjem,"" siger TV2s sportschef Morten Stig Christensen."

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs