MediaWatch

TV 2 ignorerede reglerne

"Håndbold-VM er på listen over nationale begivenheder ""af væsentlig samfundsmæssig interesse"", og ifølge paragraf 6 skal kampe med dansk deltagelse transmitteres direkte. Der er dog undtagelser, men ifølge ordlyden i paragraf 6 kan kampene kun sendes forskudt, når tidsforskydningen skyldes objektive forhold, som f.eks. at 1) begivenheden finder sted om natten (kl. 24-06) dansk tid, 2) begivenheden består af flere sideløbende begivenheder, som f. eks. OL, eller 3) direkte udsendelse ville kræve flytning af udsendelser af andre begivenheder af væsentlig samfundsmæssig interesse end dem, der er nævnt i paragraf 3, stk. 1."" Ingen af disse undtagelser var i går aktuelle i TV 2's situation. ""Det er bekymrende, at TV 2 ignorerer EUs direktiv og dansk lovgivning på dette område og generer TV-dækningen af en national TV-begivenhed. Seertallet til fodboldlandskampen kunne uden tvivl have været langt større, hvis ikke TV 2 havde modarbejdet transmissionen på 3+"", siger informationschef Niels Jørgen Langkilde, TV3/3+."

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs