MediaWatch

E-musik

Der er et mylder af musik- og radiostationer der udsender via Internettet, og flere web-sites der allerede tilbyder download til særlige afspilnings-enheder (a la Walkman-princippet). Teknikken bag dette kaldes for streaming. En af de mest populære protokoller kendes som MP3 - og den mest kendte afspilningsenhed hedder Rio. Den mest besøgte web-site for musik kan findes på MP3.com. Og det hele er gratis i den forstand, at alle Internet-brugere kan downloade en såkaldt Audio Player og så bare lytte. Det der ikke er gratis er copyrighten - og det der mangler er beskyttelse mod pirateri. Hvad handler det mere om?

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs