MediaWatch

Et Internet, telefon, TV og kabel-TV monster?

"Naturligvis vil MediaOne's aktionærer gerne have så høj en pris som muligt - men det er faktisk ikke sælgeren der presser prisen. AT&T købte sidste år det største amerikanske kabel-TV selskab, TCI (for 32 mia. $), og indgik siden en aftale med den næststørste kabeloperatør, Time Warner, om ombygning af kabel-TV netværket til også sat indeholde telefoni. Formålet er lige-på-og-hård konkurrence med de regionale og lokale teleselskaber om adgang til kunden via det der kaldes den ""sidste kilometer"". AT&T oprindelige forretning og indtjening på udlandstelefoni er for nedadgående, hvilket bl.a. understreges af en nylig fyring på mellem 2.500-3.00 tekniske medarbejdere på dette område.New bizer lokaltelefoni på hjemmemarkedet kombineret med allehånde multimedia tilbud via kabel-TV netværket - primært baseret på højhastighed via kabel-TV modemer. Comcast, som bl.a. har Microsoft som investor, og er landets 3.største kabel-TV operatør, ville med MediaOne (nr. 4 på listen) primært opnå en position, som muliggjorde videre udvikling af bredbåndsmultimedia via Internettet - et område der har den højeste prioritet i branchen lige nu. Konkurrenter på dette område er såmænd det nu AT&T/TCI-ejede @Home og RoadRunner (som MediaOne har interesser i sammen med Time Warner, Microsoft og Compaq). Og - ikke at forglemme mængden af TV-stationer, som også gør sig på Internettet - CNN, NBC m.m.fl. Iagttagere i branchen spår, at Comcast vil komme igen med et bud inden deadline, og at dette sandsynligvis vil blive bakket op af bl.a. Microsoft, AOL og Paul Allen (tidligere partner i Microsoft), som i det stille er i færd med at opkøbe en mængde kabel-TV netværker. Situationen indikerer med al tydelighed, at fremtidens mediebillede ikke mere skabes af de traditionelle broadcast medier, som det har været tilfældet det sidste 30-40 år, men i højere grad af netværksejerne."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs