MediaWatch

Politikerne kan ikke styre tv-udvikling

Teoretisk set er der ikke noget til hinder for, at der kan indføres nye regler ad politisk vej. Men stramme regelsæt kan meget vel være med til at hindre stationerne i at anvende netop de redskaber, der skal til for at overleve i fremtidens kaotiske mediebillede. - På f.eks. Internet har tv-stationer enorme indtjeningsmuligheder, og DR og TV 2 må kigge politikerne dybt i øjnene og spørge: Kan vi få lov til at gå hele vejen. - Her kan man frygte, at politikerne ikke vil give DR og TV 2 mulighed for at udvikle deres produkter, siger Herman Haraldsson, adm. direktør for formidlingsbureauet, TMP. Også Danmarks Radios generaldirektør, Christian Nissen, er skeptisk, når det gælder politikernes muligheder for at opretholde den nuværende regulering - som er til debat forud for det kommende medieforlig. - Mens lokalradionævnene i Danmark diskuterer, hvem der må hvad - så findes der i Europa omkring 250 radiostationer, som kun sender på Internet, påpeger Chr. Nissen. Indtil videre holder TV 2 sig væk fra satellitterne, mens Danmarks Radio har en strategisk beslutning, der siger, at man vil være til stede på alle platforme. Det betyder, at TV-Avisen i dag kan ses på både det almindelige tv, på Internet og via satellit.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs