MediaWatch

Venus i Kina

Inden for rammerne af Venus vil der blive bygget en mængde forskellige apparater til undervisning, Internet, email, spil, multimedia, TV og VCD. Sidstnævnte står for Video CD og er den mest almindelige standard for videodistribution i Kina. Alle apparater skal dels kunne tilsluttes et almindeligt TV, dels kunne anvende normalt edb-tilbehør som f.eks. tastatur og mus. Venus er en platform snarere end specifikke produkter. Det er op til de kinesiske producenter at bestemme, hvilke funktioner apparaterne skal have. Microsoft har satset meget på Kina i de seneste år. Flere og flere programmer bliver oversat til kinesisk, og for nylig åbnede Microsoft et nyt forskningscenter i Kina. Mange af de tekniske løsninger i Venus er udviklet af kineserne selv, både i forskningscentret og i andre lokale IT-virksomheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs